Jessica

De opvoeding van jouw pup of jonge hond

 

Honden zijn sociale dieren met emoties, verwachtingen en verlangens. Ze hebben nood aan steun en verbondenheid met hun mensen. Ze willen samenwerken en streven naar een relatie waarbij onvoorwaardelijke liefde de basis vormt.

In dit opzicht verschillen honden in hun zijn niet van jou, je partner of je kinderen. We verlangen allemaal naar een gezin (In welke hoedanigheid dan ook.) met aandacht voor elkaar, betrokkenheid, rolverwachtingen en gezinsdoelstellingen. Wij hebben dat ook naar onze hond toe.

Bij het opgroeien zal jouw pup gedrag vertonen dat jij of anderen binnen jouw gezin als onaangenaam ervaart, maar voor hem helemaal eigen is. Denk maar aan bijten in je handen, vechten met de leiband, blaffen als je weggaat of opspringen als jouw bezoek binnenkomt.

Hoe ga je met dat gedrag om? Begin je te roepen, trek je nog wat harder aan de leiband dan je pup, geef je instructies aan je bezoek maar dat loopt niet zoals je gehoopt had? Misschien heb je wel overal potten met beloning koekjes, maar heb je het idee dat hij enkel gehoorzaamt voor een snoepje? Hoe voel jij je daarbij en hoe gaat het met je hond?

Bij het coaching proces wordt uitgegaan van natuurlijk hondengedrag, de ontwikkelingsfasen, de raskenmerken en de persoonlijkheid van jouw hond. De coaching start met aandacht hebben voor je pup en hem te begrijpen. Tenslotte, jouw hond communiceert voortdurend met zijn hele wezen. Hij doet niets ‘uit het niets’. Hierbij bekijken we wat hij wilt en/of nodig heeft. Het is tevens een goede oefening om je verwachtingen tegenover je pup bij te stellen naar zijn kunnen en zijn.

Bij het opvoeden van je hond wordt niet gewerkt met straffen, correcties of beloningen. Ze vormen reacties op het gedrag en vaak is het dan al te laat. Er wordt gekozen om proactief te werken met bewuste aandacht voor jouw hond, jezelf en jullie relatie met elkaar. We kunnen hierdoor de situaties en omstandigheden veranderen in plaats van het gedrag. Je kan hierdoor als verzorger beter aanbieden wat jouw hond nodig heeft. Dat garandeert een toekomst vol vreugde en betrokkenheid met elkaar!

Werkterrein

  • Gent stad, Sint-Amandsberg, Ledeberg, Gentbrugge, Merelbeke, Wondelgem, Mariakerke, Zwijnaarde, Destelbergen, Heusden, De Pinte, Sint-Denijs-Westrem en Drongen.

  • Vanaf afstand groter dan 5 km. berekend vanaf de vestiging van Wandellust, 0.50euro/km.

Werkwijze

  • Individuele begeleiding bij jou thuis bestaande uit 4 sessies van 1 uur verspreid volgens het ritme van jou en jouw hond.

  • Je leert je hond begrijpen en je ontwikkelt samen een diepe band.

  • Praktische begeleiding bij ondermeer zindelijkheid, bijtgedrag, aanleren van wandelen aan de leiband en het alleen kunnen zijn, …

  • Tussentijdse steun door middel van WhatsApp of via email.

 

Tarief

  •  4 sessies: 190 euro

  •  1 sessie: 50 euro.